10 september 2005

 

Timeplanen

Fagene:
- stage movement (hver morgen)
- lithuanian language (ut oktober)
- directing (3 timer hver dag)
- acting (oktober og november)
- voice technique (november)
- directing history (desember)

Exames/open lessons:
- voice tech. 21. nov
- acting 25. nov
- directing 30. nov
- stage movem. 15. des
- directing hist. 16. des.

17 des. = JULEFERIE!

Etter jul skal vi ha pantomime, acting workshops med laerere fra Danmark og Island (mest trolig), contemporary drama, directing og final project hvor vi skal analysere et teaterstykke for en scene og legge fram regiplan. Fredagene har vi studiedag, hvor vi skal jobbe med alle smaa framlegg, visninger osv. Det virker som om vi kommer til aa trenge de fredagene..

Den femaaringe versjonen av dette studiet er altsaa en utdanning for profesjonelle regissoerer i amatoerteateret. De tar amatoerteater serioest her: Det bor et sted mellom 3 og 3,5 millioner mennesker i dette landet, og de har 2000 aktive amatoerteaterlag. Og de er visst gode ogsaa. Det paasto i alle fall Danute, vaar alles mor her, president i North Europeian Amateur Theatre Alliance, 1,50 hoey og hoeylydt, foer hun reiv i et par runder Svyturys (oel) til sine utenlandske studenter til lunchen i sola.
Den er god.

I gaar var siste dag av filmfestivalen, med polske, latviske og svenske filmer. Polen hadde laget en veldig sterk dokumentar om gatebarn i Moskva, som satte baade hjemlengsel, oedelagte gardiner og skitne do i perspektiv for meg. Det var en forferdelig god film.

I dag skal vi paa dukekteaterpremiere, hvor stage movement-laereren vaar er med. Alle laernerne vaare er nemlig profesjonelle skuespillere eller regissoerer som jobber baade litt i Vilnius og i andre land innimellom at de undervisker oss. Saa jeg tror ikke vi faar noe aa si paa kvaliteten. Og det litauiske spraaket laerer vi av ei dame som til vanlig underviser EU-topper og andre dresskledde, viktige menn langt oppi div systemer. Je. Labas.

Saa naa er det abre aa nye helga, sola, oelet og friheten foer vi moeter opp friske og sterke til stage movement kl 08.20 paa mandag. Hepp!

Comments:
Hvor mange mugger svyturys har du drukket hittil? Og hvor mange glass har du velta i fanget "helt edru"? Og hvordan smaker det, lever det opp til sommerens fantasier?
 
hoho. Har ikke drukket saa mange mugger, eller soelt saa mye i fanget.. Det er jo din jobb. :P Det er mer saann: skal vi spise ute? ja, da ble det en halvliter til maten, for den koster jo bare 8 kroner og er jo veldig god. ja, den svarer til forventningene, men har ikke testet alle typene ennaa. Svyturys kan nemlig baade vaere moerk, lys og div div, saa det er visst bare aa hive seg i smakinga. Hvis du kommer paa besoek, kan du proeve selv!
 
Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?